Slagerij Spijkerman kent een rijke historie. In 1950 beginnen opa en oma Spijkerman een slagerij in het Noord-Hollandse Nibbixwoud. Henk sr. en zijn broer nemen de slagerij in 1978 van hun ouders over.
In 1986 verhuizen Henk en Joke Spijkerman naar Damwoude en beginnen daar een slagerij. Die is al snel te klein en in 1994 komt het gezin, met inmiddels vier kinderen, naar Akkrum.
Daar dragen Henk en Joke het stokje in 2016 over aan hun twee zonen, de broers Henk en Daan. Beiden leerden het vak van vader Henk, een rasechte ondernemer.
Het bedrijf heeft door de jaren heen een flinke groei doorgemaakt. In 2009 is de slagerij uitgebreid met een hypermoderne worstmakerij. Daar maken we inmiddels 35 verschillende soorten droge worst – van de bekende Friese droge worst tot bijzondere exemplaren met gans, hert, daslook of venkel.
Daarnaas zijn wij dé specialist op het gebied van rauwe ham, gemaakt van Livar-varkensvlees. De zorg voor het vlees proeft u terug in bijvoorbeeld de Coppa di Akkrum – onze achttien maanden gerijpte rauwe ham – het ambachtelijke spek en de diverse salami’s.
Om kwaliteitsproducten te kunnen leveren, zijn we kritisch bij het selecteren van grondstoffen, producenten en leveranciers. We werken samen met onder meer Livar, Boerderijkip en De Boer Vlees – stuk voor stuk partijen met passie voor kwalitatief hoogstaand, eerlijk en duurzaam vlees. Korte lijntjes zorgen ervoor dat we de herkomst van de grondstoffen goed na kunnen gaan.
Bij ons draait alles om het maken van bewuste keuzes. Wij volgen ons gevoel, hebben passie voor het vak en stellen ons bij iets nieuws altijd de vraag of het bij ons past. Dat geldt zowel voor de producten in ons assortiment als voor onze werkwijze en de samenwerking met leveranciers.
Een belangrijke keuze betreft de herkomst van het vlees dat wij u in onze winkel bieden. De leveranciers met wie we werken, koesteren dezelfde liefde voor het vak en werken op een milieutechnisch verantwoorde en diervriendelijke manier.
Bij ons vindt u producten van de hoogste kwaliteit, met zorg geselecteerd en rijk van smaak. Onze meest gebruikte ingrediënten bij het verwerken van het vlees: kruiden, een snufje zout en peper en heel veel liefde en tijd!
Slagerij Spijkerman is een echt familiebedrijf. Wij, Henk en Daan, hebben de leiding, en onze ouders en zussen werken ook mee in de zaak. De overige medewerkers beschouwen we eigenlijk ook als familie, iedereen hoort erbij en is even waardevol.
Naast de verkoop van de producten in onze eigen winkel in Akkrum, werken we ook veel samen met speciaalzaken – in én buiten Friesland. Zo zijn de worsten bijvoorbeeld ook te koop in het Kaashuys Akkrum en in delicatessenwinkels in Heerenveen en Leeuwarden, én in slagerijen, horecagelegenheden en delicatessenzaken op andere locaties in Nederland.