Eigen worstmakerij

Worstmakerij


In 2009 openden we onze worstmakerij aan De Parse in Akkrum. We begonnen destijds met twee soorten droge worst: Friese en Italiaanse. Intussen maken we maar liefst 35 verschillende soorten: van de bekende Friese droge worst tot bijzondere soorten met gans, hert, daslook of venkel – het proberen meer dan waard!

Ook vleeswaren van hoge kwaliteit, zoals boterhamworst, salami en rauwe ham, produceren we in onze worstmakerij.

Elke droge worst is uniek


Onze droge worsten worden met veel aandacht en vakmanschap gemaakt. We starten met het malen en mengen van de grondstoffen. Daarna vullen we natuurdarmen met het mengsel en hangen die in de rookkast. De worsten worden gerookt met verbrandingsrook, wat zorgt voor de karakteristieke smaak. In de rijpcel rijpen de worsten na. Afhankelijk van de worstsoort duurt dit zo’n twee tot zes weken. Na het rijpen worden de droge worsten verpakt en gaan ze naar de winkel om te worden verkocht.

Vleeswaren

Vleeswaren van hoge kwaliteit


Naast drogeworst-specialist zijn wij dé specialist op het gebied van vleeswaren en rauwe hammen. We werken zoveel mogelijk met pure ingrediënten, met tijd als belangrijkste ingrediënt ... Zo duurt het drie maanden om een mooie salami te produceren en maar liefst achttien maanden voordat onze rauwe ham klaar is om te worden verkocht.

Om voortdurende de hoogste kwaliteit te kunnen bieden, maken we bewuste keuzes als het gaat om de inkoop en de verwerking van het vlees.

De vleeswaren die we leveren:

  • Salami
  • Boterhamworst
  • Snijworst
  • Achterham
  • Schouderham
  • Rauwe ham
  • Coppa di Akkrum
  • Katenspek
  • Gerookt spek
  • Pastrami
  • ... en meer

Livar-varkensvlees


Om kwaliteitsproducten te kunnen bieden, maken we gebruik van kwaliteitsgrondstoffen. Het varkensvlees van Livar is daar een voorbeeld van. Livar is meer dan een producent: bij Livar wordt varkensvlees geproduceerd met respect voor mens, dier en omgeving. Met smaak als beloning voor de goede zorg. 

De boeren van Livar zijn stuk voor stuk gepassioneerde varkensboeren met liefde voor de dieren. De werkzaamheden op de boerderij worden uitgevoerd op basis van de eeuwenoude monnikentraditie waarbij gelukkige varkens en gelukkige boeren het uitgangspunt zijn.

Bekijk hier de livestream van de Livar-varkens.

Onze producten verkopen in uw winkel of horecazaak?


Dat kan! Naast het bedienen van particuliere klanten in onze winkel, leveren we onze producten uit de worstmakerij ook aan zakelijke klanten. Als zakelijke klant krijgt u toegang tot ons bestelportaal, waar u de producten in ons assortiment eenvoudig en snel kunt bestellen. 

De horecaservice van Spijkerman

Zakelijke klant worden?


Laat uw interesse vrijblijvend weten via onderstaand formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegegvens

Spijkerman, keurslager

Kleef 9
8491BX Akkrum
0566 651353

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:30
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten